tisdag 26 juli 2011

Jordgubbstårta

I lördags va den stora dagen, jag fyllde 18 år!
Och som alltid gjorde jag min egen tårta, fast i år gjorde jag egna bottnar. Det va mycket uppskattat och gjorde tårtan mer mättande. Jordgubbstårta blev det för att det är sommar och jag gillar jordgubbar. Denna gången tänker jag dela med mig av receptet eftersom det inte är mitt eget.
Recept

Tårtbotten

100 g margarin
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk


Sätt ugnen på 175 grader, smöra en rund form.
smält matfett och låt det svalna. Vispa socker och ägg poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner i äggsmeten, rör om.
Tillsätt matfett och mjölk. Blanda med en slickepott tills smeten är slät. Häll den i formen och grädda i 50 min mitt i ugnen. Känn efter med en sticka så att kakan är torr i mitten.

Låt kakn svalna innan du delar den. Du delar den till så många lager som du själv vill ha, jag gjorde tre bottnar. Men det går att göra fler.

Fyllning
Eftersom jag gjorde tårtan i husvagnen hade jag lite ont om plats och fuskade lite med vaniljkrämen. Jag använde marsan pulver, mjölk och vaniljsocker.

På det andra lagret hade jag skivade jordgubbar, färska.

Toppen är bara dekorerad med grädde och jordgubbar.


Smaskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar