torsdag 18 augusti 2011

ÄpplePaj


Japp, igår blev det en äpplepaj till efterätt. Det är en vanlig smulpaj med äpplen i, enkelt och lätt att göra

2-3 Äpplen (beror på äpplenas storlek)
4 dl Vetemjöl
1 dl socker
150g Margarin

Topping
ca 1 msk Kanel
ca 1 msk socker

Blanda mjöl och socker, dela margarinet i mindre bitar och blanda med mjölet och sockret.
Vispa me elvisp tills degen är alldeles smulig.
Smörj sedan en form med smör och häll i lite smuldeg. Ta en sked och tryck ut det, det ska täcka hela botten. (jag brukar göra en tjock botten)

Skala, tjärna ur och dela äpplerna i klyftor.
Lägg sedan  klyftorna efter kanten i formen tills hela formen har fått ett lager äppleklyftor. Häll sedan på smludeg igen, ta skeden och trck försiktikg ut, så att det precis täcker äpplerna. Toppa med kanel och socker.
Grädda i ugnen på 200 grader i 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar